Börja med att skala dina äpplen. Jag använde fyra stycken äpplen men man kan använda hur många man vill. Det man måste tänka på är att man ska använda 1 msk vatten per äpple, så om man använder åtta äpplen behöver man också använda 8 msk vatten.
Börja med att skala äpplena och skär de sedan i små bitar. Häll upp vattnet i en kastrull och låt det koka upp. Lägg sedan i äppelbitarna. Ha ett lock på kastrullen och låt äpplena sjuda/koka tills de är mosiga. Rör om då och då. När du tycker att de är färdiga ska du mosa äpplena. Jag använder mig alltid av en potatispress, gör det som du tycker fungerar bäst.
När äpplena är mosade tillsätter du kanel och vaniljpulver efter eget tycke och smak. Rör sedan ihop äppelmoset och häll i det i en nydiskad glasburk. Låt äppelmoset svalna lite innan du sätter på locket. Förvara det sedan i kylskåp.